Ирина Стефанеску

Страстен, любопитен и опитен партньор в областта на обучението и развитието на организации и хора, Ирина работи:

- като обучител и консултант от 1996 г. насам (първата специализирана в румънската здравна индустрия)
- като треньор на ръководители и екипи от 2005 г. насам
- като оценител и разработчик на компетенции от 2006 г.
- като фасилитатор на големи групи с методи за действие от 2007 г
- от 2008 г. обучава и супервизира обучители и фасилитатори, треньори на екипи и консултанти в Румъния и в чужбина.

Освен това Ирина е била ловец на глави за фармацевтичния бизнес в продължение на 12 години и - преди всичко това - професионален организатор на конференции в продължение на 5 години. Клиентите й са предимно от частния сектор - здравеопазване  (основно фармацевтичен бизнес), банково и застрахователно дело, промишленост, нефт и газ, автомобилостроене, IT&C, бързооборотни стоки, строителство, търговия, центрове за споделени услуги и BPO, образование и управленско консултиране - както и неправителствени организации и национални агенции.
След магистърската си степен по химия тя получава квалификация за обучител и ловец на глави в Обединеното кралство, а след това в Румъния - акредитация за коуч от EuCF (Европейската коучинг федерация) (2005 г.), диплома за психодрама фасилитатор към ARPsiC (Румънската асоциация за класическа психодрама, 2009 г.) и диплома за социодрама и методи на действие към BPA (Британската асоциация за психодрама, 2012 г.), където е активен член. Ирина има лиценз за използване на LIFO® (от 1999 г.), Thomas International Management System™ (от 2000 г.) и Human Synergistics® (от 2005 г.). Повечето от обученията си за професионално развитие е посещавала в
Обединеното кралство, Австрия и Румъния.
През 2004 г. Ирина стартира собствен бизнес FLUX Training and Consultancy, в който е обучила много колеги и в който в проектите на своите клиенти наема екипи до 12 души. Работи и в консорциуми с други компании по големи проекти.

Като социодраматист и специалист по действени методи Ирина работи и като доброволец с младежи, деца, техните учители и помага на професионалната си общност да се развива, като провежда практически семинари в рамките на национални и международни конференции.
Придружавани от колегите й в iSCAN, онлайн семинарите, които тя провежда, вече имат участници от цял свят.
От 2008 г. е активен член на румънската професионална коучинг общност ARC Pro, където работи като член на управителния съвет, а след това и като вицепрезидент. Основател на Социодраматичния център в Румъния, Ирина работи и в Женева, с ODeF, като допринася за едногодишния сертификационен курс по социодрама и действени методи за консултанти, коучове, обучители, мениджъри и младежки лидери. Сътрудник на Coachingdipity - елитно училище за коучинг в Букурещ, Ирина преподава коучинг на екипи със социодрама и действени методи
Преподавател 2.0 с общността за неформално учене Learnity за ученици от средните училища.
Обучител по социодрама за много психодраматични училища в Румъния, Швейцария, Гърция, Сърбия, Хърватия и Украйна. Обучител на обучители в голям национален проект за общуване между учители и родители.
Любопитен ученик на 55 години, неуморен пътешественик, страстен танцьор, любяща съпруга, горда майка, предана дъщеря, радостен приятел и подкрепящ активист за регенеративна икономика, Ирина се радва на живота всеки ден.

Повече информация